Legújabb képességünk a szuper aktív alumínium hegesztési eljárás 2022-06-20

A közelmúltban új képességgel bővült a STAL-West Zrt. repertoárja. Rendszerbe állítottunk egy új hegesztő robotfejet, amelynek köszönhetően tovább javul a minőség, ennek eredményeképpen a megrendelői elégedettség.

„Hagyományos” hegesztés

Az állandó hegesztési ív jelenléte vékony falú, gyors hőátadású és repedésveszélyes anyagokon azzal a hátránnyal jár, hogy az anyag átéghet. A hegesztés vége felé az állandó ív mindig túl sok hőbevitelt eredményez, ami azt jelenti, hogy a varratképződés körülményei túlságosan eltérőek lehetnek. Valójában nagyon kevés hőbevitel szükséges a megfelelő beolvadás létrejöttéhez, de ez a minimális hő már túl magas a termék hegesztéséhez állandó ívfeszültség esetén.

Szuper Aktív alumínium hegesztési eljárás

Stitch Pulse eljárás esetén az áramforrás használata „be- és kikapcsolva” felváltva történik. A Szuper Aktív eljárás egyenletes indítást biztosít azáltal, hogy nagyon gyakran húzza ki a hegesztőhuzalt az olvadt ömledékből. Ha a hegesztés Szuper Aktív eljárással indul, és maga az impulzus alatt normál impulzusra vált, akkor egyrészt elegendő energia áll rendelkezésre a beolvadáshoz, másrészt a fröcskölésmentes ív kiépüléséhez. Az eredmény az, hogy az ömledék szépen folyik, ami hagyományos eljárással nehezen, vagy egyáltalán nem kivitelezhető.

Ezen hegesztési eljárás bevezetésével cégünk újabb lépést tett a megrendelői elégedettség javítása terén, valamint tovább javítottuk a munkavégzés hatékonyságát.

Keress minket!Kapcsolat

Stal-West Zrt.

6041 Kerekegyháza
Dózsa György út 1.

T 76 / 546 013
F 76 / 546 010
E info@stal-west.hu

Közreműködő szervezetek

Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Köpont Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684. Tel: 40/200-617
www.magzrt.hu, info@magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu