Technológiai fejlesztés nélkül nincs versenyképesség 2022-10-15

A címben megfogalmazott gondolattal teljesen egyetért a STAL-West Zrt. és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy megőrizzük az ágazatban kivívott vezető helyünket.

A hazai fémipar már évek óta súlyos kihívások előtt áll. A COVID-19 vírus okozta járványhelyzet, majd az Ukrajnában kirobbant és jelenleg is zajló háború, hatalmas nehézséget okozott és okoz is a mindennapi életben éppúgy, mint a fémipari ágazatban. Versenyképességünk megőrzése csakis intenzív fejlesztésekkel biztosítható, amely kihívásnak igyekszünk messzemenően megfelelni.

Cégünk évek óta modernizálja gépparkját, és robotizálja mindazokat a folyamatokat, amelyek minőségi végrehajtása elengedhetetlen a megrendelői elégedettség növelése szempontjából.

A jórészt Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően fejlesztéseink sorát egy Panasonic PA-E-FRAME-S-AWP-ALU hegesztőrobot beszerzésével és rendszerbe állításával kezdtük meg. A mögöttünk hagyott idő bebizonyította, hogy a berendezés képességei eleget tesznek mindazoknak az elvárásoknak - úgy az acél, mint az alumínium részegységek gyártása során – amelyek miatt a beszerzés mellett döntöttünk.

A következő lépcsőfok egy YASKAWA ArcSystem 8000 robotrendszer beszerzése volt, amely robot beüzemelése magasabb minőségű, hatékonyabb hegesztési eljárást biztosít számunkra.

A termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések sorát egy YASKAWA Arc-World V2 típusú ívhegesztő robotrendszer üzembeállításával folytattuk.

Legfrissebb képességünk a szuper aktív alumínium hegesztési eljárás, amelynek köszönhetően olyan eredmény érhető el, ami hagyományos eljárással nehezen, vagy egyáltalán nem kivitelezhető.

A gépek bekerülési költsége közel 200 millió forint, amelynél a támogatás aránya meghaladja az 50%-ot.

A rendszerbe állított hegesztőrobotoknak köszönhetően nagymértékben csökkent a megrendelt termékek gyártásának átfutási ideje, és tovább javult a gyártási minőség.

Szolgáltatásaink a beszerzett eszközökkel tovább bővültek, nagyobb gyártási kínálattal állunk már meglévő és leendő partnereink rendelkezésére.

Beszállítói vagyunk olyan, a világ élvonalába tartozó cégeknek, mint például a MULTIHOG, a HAKI vagy éppen a PUTZMEISTER.

Csatlakozzon az Ön vállalkozása is ehhez az exkluzív csoporthoz, legyen Ön is partnerünk!

Keress minket!Kapcsolat

Stal-West Zrt.

6041 Kerekegyháza
Dózsa György út 1.

T 76 / 546 013
F 76 / 546 010
E info@stal-west.hu

Közreműködő szervezetek

Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Köpont Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684. Tel: 40/200-617
www.magzrt.hu, info@magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu