Porszórás

A porszórás a legkorszerűbb környezetbarát felületkezelési eljárás a korrózió védelemben. Alkalmas minden fémfelületre, így a legkeresettebb bevonatnak számit a fémiparban, gépiparban, élelmiszeriparban és egészségügyben. Kiváló korrózióvédelmet nyújt, minőségi esztétikai megjelenéssel és a RAL színárnyalataival.

Az elektrosztatikus porfestés, másnéven a szinterezés, egy korábbi technológia továbbfejlesztése. A módszer célja, hogy a bevonat tartósabb legyen, és sokkal inkább környezetbarát eljárás, mint az oldószeres festés. Az eljárás lényege hogy elektrosztatikusan feltöltik a műanyagot ami polieszter, vagy epoxi-polieszter, a fém tárgy pedig magához vonzza. Az elektroszatikus porszórás technikával szabályozható a rétegvastagság.

A porfestés, elektrosztatikus porszórás, szinterezés során a pornak töltést adunk, a munkadarabot letesteljük. A fém tulajdonképpen magához vonzza a festékport. Ami nem tapad fel a felületre azt általában egy elszívó berendezéssel szívják el, amit ciklonnak neveznek, és akár vissza is nyerhető, és újra felhasználható.

A porszórás technológiája

Felűletelőkészítés: Fémfelület tisztítás vegyi kezeléssel, vagy mechanikus homokszórással történik. A vegyi kezelésnél a zsírtalanítást követően a tapadás fokozása érdekében OXILAN, vagy Cirkon - titán konverziós réteget képeznek a felületen 1-3 mikron vastagságban.

Porszórás: A megtisztított fémfelületre speciális porszóró berendezéssel egy kabinban a hideg letestelt fémfelületre szórjuk a műanyagalapú porfestéket, mely a sztatikus feltöltődés következtében megtapad a felületen. A sztatika változtatásával a megtapadt réteg szabályozható.

Beégetés: Konvekcíós vagy légkeveréses kemencében a porszórt elemeket 160-180 °C közötti hőtartományban 15-20 perc időtartammal ráolvasszuk a fém felületére.
Az így kapott visszahűlt felület 50-70 mikron rétegvastagságnak felel meg. Ezt a réteget növelni lehet alapozással, dupla porszórással, meleg fémfelülettel akár 150-250 mikronig.

Elektrosztatikus porszórás 80+-20mikron rétegben.
Beégető kemence maximális belső mérete: 6800x700x1350mm
Beégető kemence teljesítménye 100kW.
Porszórási műszak teljesítménye: 200-400m2

Cégünk bérmunkában is vállal szinterezést, amit eddig is megrendelőink legnagyobb elégedettségére végeztünk. különleges igények esetében akár hosszú évekre is garanciát vállalunk a porszórt felületkezelésünkre.

Keress minket!Kapcsolat

Stal-West Zrt.

6041 Kerekegyháza
Dózsa György út 1.

T 76 / 546 013
F 76 / 546 010
E info@stal-west.hu

Közreműködő szervezetek

Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Köpont Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684. Tel: 40/200-617
www.magzrt.hu, info@magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu