Robothegesztés

Az alumínium, rozsdamentes valamint az acél hegesztés területén több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. A hegesztési munkafolyamatok hatékonyságát, pontosságát hegesztő robot rendszerbe állításával fokozzuk.

A PA-E-Frame-S rendszer egy robotizált hegesztőcella, automatizált MAG sorozathegesztési feladatokra, amelynek részegységei 1db Panasonic TM-20000WGH3 (TAWERS) típusú hegesztő robot, 2 db Panasonic PD1000 pozícionáló berendezés, valamint egy lineáris utazópálya és az ahhoz tartozó szervomotor.

A hegesztő robot egyaránt alkalmazható alumínium, valamint rozsdamentes és acél termékek előállítása során.

Munkafolyamat:

A kezelő behelyezi a hegeszteni kívánt munkadarabot a termék számára kialakított készülékbe a hegesztő cella A, vagy B oldalán. A művelet végeztével a betöltést egy nyomógomb segítségével nyugtázza, kilép a robot munkaterületéről, majd kívülről aktiválja a fényfüggönyt. A „start” gomb megnyomásával, amely egy indító bokszon helyezkedik el a szomszédos oldalfalon, a robot megkezdi a munkadarab hegesztését az előre betanított programok alapján. A folyamat végeztével a robot visszatér a biztonságos kiinduló pozícióba és várja a „start” jelet, a következő hegesztési ciklus elindításához.

Párhuzamos munkavégzés esetén, amíg a robot az egyik oldalon hegeszt, addig a kezelő a másik eltávolítja a készre heggesztett alkatrész, majd behelyezi az újabb munkadarabot, ezután a betöltést egy nyomógomb segítségével nyugtázza, majd kilép robot munkaterületről és aktiválja a fényfüggönyt. Következő lépésként a „start” gomb megnyomásával aktiválja a hegesztést ezen az oldalon is. Amint a robot visszatér a kiinduló pozícióba az előző oldalon történő munka végeztével, automatikusan megkezdi a munkát a másik oldalon. A folyamat ismételten végrehajtható.

Keress minket!Kapcsolat

Stal-West Zrt.

6041 Kerekegyháza
Dózsa György út 1.

T 76 / 546 013
F 76 / 546 010
E info@stal-west.hu

Közreműködő szervezetek

Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.
Stal-West Zrt.

Magyar Gazdaságfejlesztési Köpont Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684. Tel: 40/200-617
www.magzrt.hu, info@magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu